Kope poke - Poke bol Badalona

Kope Poké

és una cafeteria d’especialitat i de menjar ràpid que té molt en compte la salut.

Som un equip de gent jove, amb formació i experiència prèvia en hostaleria.  El 2020, com a tantes persones, ens va sacsejar, i va fer que penséssim  i ens decidíssim a fer el que acabem d’engegar. No ha estat fàcil, però la nostra motivació i entusiasme ens ha permès treballar-hi de valent. Estem unint molts esforços per a què surti bé. No, molt bé!

Per què Badalona?

Alguns de nosaltres ens estimem molt Badalona, perquè hi hem nascut, crescut, i hi tenim amics i família.  Això, sumat al fet que estàvem convençuts que a Badalona feia falta un espai com el que teníem al cap, una proposta com la que estàvem gestant, ha estat decisiu perquè escollíssim aquesta Ciutat. Badalona ha crescut, i no només en nombre d’habitants. Tenim una zona de platja que ha millorat sensiblement al llarg dels anys, i la resta de la Ciutat també.  Ens agrada Badalona, i tenim ganes de quedar-nos-hi!

Què són els Poké bols, i per què ens hi hem decantat

Ens atrau la cultura hawaiana. Els POKÉS són una part molt important de la cuina de Hawaii, i ho hem aprofitat. Si Badalona ha anat canviant, els costums de la nostra societat, en general, també. Cada vegada són més les persones que no disposen del temps que requereix el que tradicionalment s’entenia per un àpat saludable, però que volen tenir cura de la seva salut. Sembla que hores d’ara ja no és discutible que el pilar per gaudir d’una bona salut és l’alimentació, acompanyada d’exercici, relacions saludables, etc. etc.

Els POKÉ BOLS ens ofereixen la possibilitat de fer un àpat complet en un sol pas, sense haver de fer un primer plat i un segon. I és que dins d’un d’aquests bols s’hi concentren les vitamines, minerals, hidrats de carboni, proteïnes, i greixos  saludables que el nostre cos necessita per funcionar correctament.  I no, no són una amanida qualsevol. Darrera hi ha un treball laboriós perquè acabi sent, a més a més, atractiu i saborós. De fet tenen molt de color. La diversitat de colors tampoc és perquè sí. Quants més colors, més diversitat de nutrients. Un altre fet important, és que molts dels aliments han estat marinats, i no cuits, el que fa que se’n mantinguin les propietats. I a totaixò hi afegim l’ avantatge del format “tot en un”, que fa que sigui molt senzill endur-se’l on es necessiti: a la platja, a la feina, al parc, a casa …

Kope

KOPE vol dir cafè en hawaià. El cafè d’especialitat és un dels nostres productes principals, i part del nostre ADN. Aquest terme no fa només referència a les característiques dels grans de cafè, sinó també a tot el procés, des del camp, fins el moment que us arriba a la tassa que us servim. Aquí intervenen, des dels productors, fins els baristes que s’han encarregat que aquest cafè conservi tot el sabor, aroma, i propietats que gaudireu.

Poké

Els nadius hawaians menjaven peix cru amassat amb les mans, o bé tallat a trossos transversals. Aquest mètode de tall és conegut amb el nom de “poke”. Amb el temps el plat va anar agafant diferents influències, i una de les de més pes, va ser la de la cuina nipona, amb l’arribada dels japonesos a les illes per treballar a les plantacions de sucre. De fet, van ser els que van afegir l’arròs sushi i la salsa de soja, al peix cru que ja es consumia a la zona.

A KOPE POKÉ recollim la torxa i us portem aquests POKÉ BOLS a Badalona,  amb el nostre toc personal.